شخصیت ضد اجتماعی و راه های درمانی آن توسط روانشناس
برای درمان ضد اجتماعی خود می توانید به کلینک آوان رواشناس در پاسداران مراجعه کنید https://avanclinic.ir
الگوی رفتاری متلاطم شخصیت ضداجتماعی فراتر از مرحله بزرگسالی ادامه مییابد، زیرا افراد مبتلا به این اختلال ممکن است اعمال خاصی را به صورت مداوم و تکراری انجام دهند که در نهایت در بسیاری از موارد منجر به دستگیری و زندانی شدن آنها میشود.
برای مثال، این افراد تمایل به انجام رفتارهایی دارند که عبارتند از: آسیب رساندن و تخریب اموال، آزار و اذیت، سرقت یا درگیر شدن در سایر مشغلههای غیرقانونی، نادیده گرفتن خواسته ها، احساسات و حقوق دیگران و توسل مکرر به فریب و مانور برای کسب سود یا لذت.
هیچ چیز آنها را از دروغ گفتن، جعل هویت یا انکار هنجارها و معیارهای پذیرفته شده باز نمیدارد، به موجب آن میتوانند بدون پیش بینی گامهای خود و عواقب احتمالی، به صورت تکانشی عمل کنند و هدف اقدامات و عملکردهای آنها صرفاً برای ارضای فوری نیازهایشان بدون فکر قبلی و بدون هیچ ملاحظهای است.
ویژگیهای رفتاری این اختلال به تغییرات پی در پی و ناگهانی در محل کار، محل زندگی و در زمینه روابط شخصی مربوط میشود.
شروع این اختلال معمولاً به دوران کودکی یا اوایل نوجوانی برمی گردد و تا بزرگسالی و حتی بعد از آن ادامه مییابد. راههایی وجود دارد که اختلال شخصیت را فقط از سن ?? سالگی به بالا میتوان تشخیص داد در حالی که اختلالاتی که قبل از این سن ظاهر میشوند. اختلالات رفتاری در نوجوانان تعریف میشوند.
رفتار این بیماران با بی مسئولیتی مطلق و دائمی مشخص میشود، مثلاً در زمینه کاری، دورههای بسیار طولانی و مستمری را بدون کار سپری میکنند، زیرا حتی در صورت امکان از کار خودداری یا کار خود را ترک میکنند. قبل از تنظیم و تضمین یک کار را جایگزین کار دیگر میکنند و اغلب بدون دلیل روشن از کار خود غیبت میکنند.
درگیر بدهیها میشوند و از امور خانواده خود غفلت میکنند و در مواجهه با اعمال خود و عواقب آن برای دیگران اهمیتی نمیدهند و هیچ پشیمانی ندراند، بلکه بیش از اینها تقصیر و مسئولیت را متوجه قربانیان خود میکنند.
اختلال شخصیت ضداجتماعی به طور کلی در بین افراد طبقات فقیر اجتماعی و اقتصادی در بین افرادی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند شایع است. این اختلال در بین مردان شایعتر از زنان است و تخمین زده میشود که حدود ? درصد از مردان به طور کلی از این بیماری رنج میبرند. این اختلال در زنان ? درصد است.
ابتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی
ابتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی در گرو چندین عامل است . محیط خانوادگی و اجتماعی ، نارساییهای یادگیری و عوامل وراثتی . دیده شده پدر و مادری که دارای رفتارهای ضداجتماعی هستند این رفتار را به فرزندانشان هم انتقال می دهند . امواج مغزی افراد دارای این اختلال کمی کندتر از امواج مغزی افراد سالم است . امواج مغز آنها بیشتر شبیه به کودکان است بنابراین شاید بشود گفت رشد مغزی آنها هنوز کامل نشده . شیوه تربیتی فرزند تأثیر مهمی در ابتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی دارد . روش های تربیتی خشن و بیثبات موجب افزایش علائم اختلال شخصیت ضد اجتماعی میشود . معمولا افراد مبتلا دچار محرومیت هیجانی هستند و در خانه با والدینی با سخت گیری و آسان گیری همزمان روبرو هستند که افرادی بی رحم و پرتوقع و بد دهان بوده اند .
مشکلات اختلال شخصیت ضد اجتماعی
مشکلات اختلال شخصیت ضد اجتماعی اغلب جدی هستند . این افراد هنجار شکنهای قوی ای هستند به همین علت ممکن است بیش از حد درگیر مسائل قضایی بشوند . افراد مبتلا به این اختلال به خاطر خشم زیاد و عدم رعایت حقوق دیگران آسیبهای زیادی به دیگران وارد میکنند . این افراد در سن نوجوانی در مدرسه دردسرهای زیادی درست میکنند و بارها اقدام به فرار از مدرسه میکنند . این افراد ممکن است اقدام به خودکشی کنند برای همین نیازمند مراقبت شدید هستند . رانندگی در حین مستی یکی از کارهایی است که اغلب آنها انجام میدهند و ممکن است منجر به اتفاقات ناگواری شوند. در زندگی زناشویی انسان های نامتعادل و بی مسئولیتی هستند و هیچ واکنش و تعهد عاطفی ندارند . ممکن است محدودیت های سختی برای همسرشان ایجاد کنند و دربرابر اعتراض او دست به فحاشی و کتک زدن بزنند .
درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی
درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی نیازمند استفاده از مشاوره روانشناسی است اما مشکل اصلی متقاعد کردن فرد برای انجام مشاوره است . برای درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی معمولاً از روشهای شناخت درمانی و رفتاردرمانی استفاده میشود و برای کنترل علائم نیز از دارو درمانی استفاده می شود . شناخت درمانی برای درمان این اختلال اثربخشی بالایی دارد . در درمان به روش شناختی باالگوهای فکری فرد مبتلا به اختلال شخصیت سروکار داریم . مشاور الگوهای فکری غلط را با الگو های فکری سالم جایگزین می کند . در رفتار درمانی از شرطی سازی استفاده میشود بدین صورت که به رفتارهای صحیح فرد پاداش داده میشود تا تقویت شود و اینگونه رفتار فرد را با هنجارهای جامعه هماهنگ میکنند . استفاده از دارودرمانی در این اختلال بیشتر برای کنترل علائم است . داروهای ضدافسردگی برای تثبیت خلق و داروهای ضدصرع برای کنترل پرخاشگری تجویز میشود .
ملاک های تشخیص اختلال شخصیت ضد اجتماعی
ملاکهای تشخیص اختلال شخصیت ضداجتماعی در DSM_5 به این صورت است که فرد از علائم نام برده شده در تعریف اختلال شخصیت ضد اجتماعی باید حداقل سه مورد را برای یکسال داشته باشد و در سه ماه گذشته هم حتما یک مورد از علائم در فرد دیده شود . برای کسانی که زیر هیجده سال سن دارند این اختلال تشخیص داده نمیشود . رفتارهای ضداجتماعی ممکن است ناشی از اختلال در مصرف مواد یا از علائم سایر بیماری های روانی مثل اسکیزوفرنی باشد . برای تشخیص دقیق و بهتر این اختلال باید سابقه بیماریهای فرد بررسی شود . اغلب فرد مبتلا به این اختلال قبل از شروع پانزده سالگی مبتلا به اختلال سلوک تشخیص داده می شود . راه بهتر و دقیقتر تشخیص این اختلال مراجعه به مشاور و انجام مصاحبههای بالینی است .
درمان یک شخصیت ضد اجتماعی
درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی دشوار است. افراد مبتلا به این اختلال به ندرت به دنبال درمان به تنهایی هستند. از آنجایی که افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی اغلب با سیستم عدالت کیفری در تماس هستند، حبس و سایر اقدامات تنبیهی تا حد زیادی برای این افراد بیاثر هستند، زیرا افراد مبتلا به این وضعیت معمولاً به مجازات پاسخ نمیدهند.
روشهای درمانی عبارتند از:
?. روان درمانی
درمان شناختی رفتاری میتواند در کمک به افراد برای دستیابی به بینش در مورد رفتارهای خود و تغییر الگوهای فکری شخص مفید باشد، زیرا نتایج مؤثر معمولاً تنها پس از درمان طولانی مدت رخ میدهد.
?. درمان دارویی
برای درمان برخی از علائمی که ممکن است فرد مبتلا به این بیماری داشته باشد، میتوان از داروها استفاده کرد. برخی از داروهایی که میتوان برای آنها تجویز کرد شامل موارد زیر است:
داروهای ضد اضطراب.
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد روان پریشی
داروهای تثبیت کننده خلق و خو
پیشگیری از شخصیت ضد اجتماعی
https://graph.org/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-06-01 |
|
https://community.wongcw.com/blogs/118965/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9 |
|
http://www.hoomet.com/profile/wadagew/action_id/220433/show_comments/1 |
|
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXo4QjdId9Azo_gIPpxc7D2gQJT8eQgCkMKDnnvYxNGOKzlg/viewform |
|
https://demo.themesgrove.com/themes/tutorque/forum/activity/p/42953/ |
|